Betech Kunststoffen

Kunststof producten zo efficiënt en voordelig mogelijk bewerken, daar ligt de kracht van Betech Kunststoffen. De uitdaging is om u zo snel mogelijk te voorzien van een kwalitatief hoogstaand product op de voordeligste manier. Betech Kunststoffen levert enkel producten op maat door middel van kunststof draaien en kunststof frezen en adviseert u vanaf de productontwikkeling om met zo laag mogelijke kosten een zo goed mogelijk product te creëren.

Betech is ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 gecertificeerd en produceert indien gevraagd conform verordening EU 10/2011, EU 1935/2004 en EU 2023/2006.

Bewerkingen

Voor iedere opdracht wordt de meest geschikte productiemethode gehanteerd om uw product, eenvoudig of complex, zo efficiënt mogelijk te produceren. Van protoseries tot grote aantallen, 24/7 geautomatiseerd draaiwerk tot Ø80 en CNC bewerkingcentra voorzien van robotbelading.

CNC Draaien

De CNC draaibanken zijn afgestemd op de wensen van de klanten om het product aan uw wensen te laten voldoen. Door middel van aangedreven gereedschappen, Y-as en subspindel op de machines kan Betech Kunststoffen uw product volledig afgewerkt produceren.

CNC Frezen (3-, 4- en 5-assig)

Voor ieder product biedt Betech Kunststoffen een passende oplossing om uw product zo efficiënt mogelijk te frezen. Zo is er de beschikking over 3-, 4- en 5-assige CNC vlakbedfreesbanken om producten van groot formaat te bewerken.

Daarnaast bezit Betech hoog nauwkeurige 3-,4- en 5-assige CNC bewerkingscentra voor de kleinere producten. Zowel de CNC vlakbedfreesmachines als de CNC bewerkingscentra zijn voorzien van robotbelading en worden gestuurd vanuit CAD/CAM software.

CNC Laseren

Snel, efficiënt en net afgewerkte PMMA (acrylaat) onderdelen uit plaat tot 10 mm kunststof laseren; daar staat de laser voor. Door de laserstraal krijgt het gesneden product direct een heldere afwerking waardoor u bij het ontwerp van uw acrylaat display, folderhouder of snoepbak geen rekening hoeft te houden met extra nabewerkingen. Kunststof laseren in één van de methoden die Betech aanbiedt, vraag de experts naar de mogelijkheden.

Zagen

Door de mogelijkheid om zelf materiaal te zagen, is het mogelijk om één van de veel gebruikte kunststoffen binnen korte tijd te ontvangen. Door de grote voorraad van verschillende soorten, veelgebruikte kunststoffen, is Betech in staat flexibel te acteren.

Deelassemblage (lassen, lijmen, inserts, lagers)

Door een assemblage afdeling met uiteenlopende mogelijkheden zijn onder andere kunststof buigen, kunststof lijmen, kunststof lassen mogelijk. Afhankelijk van het materiaal wordt de meest geschikte assemblage methode geadviseerd.

Tevens is het mogelijk om onderdelen als inserts, lagers of helicoils aan te brengen in de geproduceerde onderdelen zodat u een kant en klaar (half)-fabricaat toegeleverd krijgt. Door zelf te produceren en assembleren kan Betech samen met u de meest efficiënte productiewijze bepalen om zo tot het beste resultaat te komen.

Klik hier voor een overzicht van kunststoffen en mogelijke bewerkingen.

Hoge precisie

Wanneer hoge precisie een vereiste is voor uw product bent u bij Betech aan het juiste adres. Verschillende soorten kunststoffen zijn te bewerken met hoge precisie, met een nauw tolerantiegebied tot gevolg. De kunststof experts adviseren u graag over het meest geschikte materiaal voor uw toepassing en haalbare toleranties.

3D-meetrapportage

Door de faciliteiten in de hypermoderne 3D meetkamer kan een 3D-meetrapportage worden meegeleverd met uw product. Steekproefgewijs of een gehele serie. Zoals u het wenst.

Productie en documentatie conform FDA-norm en verordening EU 1935/2004 en EU 10/2011

Voor kunststoffen die in aanraking komen met voedingsmiddelen zijn reeds enkele jaren de FDA-norm en verordeningen EU1935/2004 en EU 10/2011 van kracht. Een aantal eisen die hierin worden gesteld voor het bewerken van kunststoffen zijn het reinigen van het gereedschap en het ‘schoon’ bewerken zonder chemische vloeistoffen.

Betech koopt enkel vooraf goedgekeurd materiaal in en is bevoegd om te bewerken volgens de gestelde eisen voor kunststoffen die zijn bestemd om in aanraking te komen met voedingsmiddelen. De documentatie krijgt u hierbij, indien gevraagd, meegeleverd.

Cleanroom verpakken

In de high tech industrie wordt steeds vaker gevraagd om kunststof producten cleanroom gereinigd of verpakt te leveren. Betech heeft de beschikking over parate kennis om uw product, klein of groot, cleanroom te laten reinigen en verpakken.

Geautomatiseerde productiefaciliteiten

Door te investeren in productietechnologieën die het mogelijk maken om onderdelen te produceren zonder dat de operator aanwezig hoeft te zijn, kan zeer efficiënt worden gewerkt. Mede door automatische belading en productafname is het mogelijk om uw product, afhankelijk van meerdere factoren, volledig geautomatiseerd en 24 uur per dag te produceren met een aanzienlijk prijsverschil per product tot gevolg. Klik hier voor een overzicht van kunststoffen en de mogelijke bewerkingen.

 

Daarom kies je voor BetechMaatwerk is onze standaard

Met meer dan 25 jaar ervaring in uiteenlopende markten van de voedingsmiddelenindustrie tot scheepsbouw en van de medische industrie tot winkelinrichting is Betech een betrouwbare partner waarbij u verzekerd bent van kwaliteit.

Geen advies is gelijk en voor iedere opdracht wordt een uniek productieproces ingericht. Door een hoog kennisniveau, zowel van de adviseurs als de CNC operators, wordt uw product, eenvoudig of complex, efficiënt geproduceerd.

Betech anno 2021:
– volledig eigendom van management
– 3 productielocaties in Nederland
– 100 FTE
– 90.000.000 producten per jaar

Wij zijn actief in de volgende branches

Machinebouw

Kunststof is niet meer weg te denken uit de machinebouw. Uw product nog efficiënter maken door onze kennis van kunststofbewerking te delen.

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer
Kunststof in de machinebouw

Semiconductor industrie

Een snel veranderende branche als de semiconductor industrie vraagt om een flexibele leverancier van kunststof delen met kennis van de markt.

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer
High tech electronica, halfgeleider

Voedingsmiddelen

Voedselveilige kunststof onderdelen geproduccerd conform EU 1935/2004, EU 10/2011 en FDA-regelgeving.

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer

Medische Industrie

Betech Kunststoffen is toeleverancier van draai-, frees- en spuitgietwerk voor OEM’ers actief in de medische sector.

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer
Medisch draaiwerk, microdraaiwerk, cnc turning

Bouw

Snel in kunnen spelen op een veranderende vraag zonder extra kosten. Betech heeft de oplossing!

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer
Bouw cnc draaiwerk, turning, iso

Scheepsbouw & Offshore

Kennis van het uw vakgebied en uw product is in veel gevallen een pré, vooral wanneer het een product in een specifieke omgeving betreft.

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer

Agrarisch

Produceren met boerenslimheid!

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer
Agrarisch cnc turning draaiwerk iso

Recreatie & Sport

Kunststoffen voor recreatie, sport en schaatsvloeren.

arrow-right-wide Created with Sketch. Lees meer

Als toeleverancier werken wij onder andere voor

Offerte of informatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in, inclusief eventuele tekening, en ontvang ons aanbod!


    Betech in beeld