Meeste groei in 25 jaar Betech

Nog één maand te gaan en dan bestaat Betech 25 jaar. Nog nooit was de vraag in de markt naar productiecapaciteit zo groot als de afgelopen jaren. Om in al deze klantbehoefte te kunnen voorzien is er aanzienlijk geïnvesteerd in mensen, machines, productiehallen en digitalisering. Het productieoppervlak is toegenomen tot 17.000 m2 en het aantal draai-, frees- en spuitgietmachines is uitgebreid naar 95 stuks.

Tevens is er, naast de huidige ISO 9001:2015 certificering, de ISO 14001:2015 behaald. Betech focust zich sinds enkele jaren intensief op circulaire productie, waar dit milieucertificaat van getuigt. Daarnaast zijn de eerste stappen richting het behalen van dé leidende automotive kwaliteitsnorm, IATF 16949, gezet.

2018 was het jaar van exponentiële groei en 2019 wordt hét jaar van verregaande digitalisering en robotisering.

Betech Mass Turning

Afgelopen jaar is Betech’s locatie in Hoogeveen verdubbeld in omvang naar een totaal

van 10.000 m2. Direct aansluitend op

de nieuwbouw zijn de bestaande productiehallen onder handen genomen.

  • er is een geheel nieuwe infrastructuur en productienetwerk opgeleverd t.b.v. de productie-digitalisering.
  • alle vloeren zijn voorzien van milieuvriendelijke coating.
  • de oude verlichting is vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
  • is er een compleet nieuwe en geconditioneerde meetkamer gebouwd incl. programmeerruimtes en een data-center.

Door de algehele groei en enkele grote opdrachten vanuit e-mobility, automotive en de high tech industry was er meer behoefte naar productiecapaciteit, waardoor er geïnvesteerd is 6 extra CNC draaiautomaten. De belangrijkste uitdaging en verandering in 2019 is de digitalisering van zowel de productie als de back-office. I.s.m. met enkele universiteiten, kennisinstellingen, software- en hardware partners en data-engineers wordt binnenkort de eerste testomgeving opgeleverd. Hierover zal binnenkort meer nieuws volgen.

Betech Kunststoffen

Door de aanhoudende groei in vraag naar bewerkte kunststoffen vanuit de markt heeft Betech Kunststoffen in 2018 fors geïnvesteerd in productiecapaciteit.

Waar in het eerste half jaar de capaciteit al met 20% werd verhoogd, is er in de rest van het jaar nog eens geïnvesteerd in een tweetal nieuwe CNC bewerkingscentra.

Een nieuwe Haas VF4 en een Haas DM2 hebben ervoor gezorgd dat in 2019 nog beter kan worden ingespeeld op de vraag. Bovendien is met de investering in de Haas DM2 de 5-assige productiecapaciteit verhoogt. Voor 2019 staan de eerste investeringen alweer op de planning om de groei van de kunststofbewerkers van de Betech Group te kunnen voortzetten.

Door middel van digitalisering en robotisering van het machinepark zal de efficiëntie stijgen, waardoor doorlooptijden zullen dalen!

Betech Injection Moulding

2018 was voor Betech Injection Moulding het eerste volledige jaar in Steenwijk na de verhuizingen in 2016 en 2017. Dit afgelopen jaar heeft zich gekenmerkt door een flinke groei, waarbij  de nodige nieuwe projecten zijn vormgegeven en in productie zijn genomen. In de lijn van de compleet nieuwe inrichting van de productiehal in 2017, zijn er in 2018 de nodige machines, robots en randapparatuur bij gekomen.

Bijzonder dit jaar was ook het Kunststof Congres in Steenwijk, waar Betech Injection Moulding en Betech Kunststoffen zich samen hebben gepresenteerd. Binnen de kunststofwereld een nieuw fenomeen en absoluut voor herhaling vatbaar. Steenwijk is en blijft toch de kunststof hoofdstad van het Noorden. Ook deelnames aan de ESEF, Kunststoffen 2018 en de Precisiebeurs hebben weer tot de nodige bekendheid en contacten geleid.