Samen naar de finale

Ongekende situatie

Zoals wellicht iedereen inmiddels weet, zitten we in een moeilijke markt waar personeel bijna niet meer te vinden is, waar materialen extreem lange levertijden kennen en waar prijzen door het dak vliegen.

We spelen op dit moment in de Champions League. We spelen op het hoogste niveau en moeten veel klanten teleurstellen met lange levertijden; tot wel 40 weken voor redelijk standaard materialen. En door de sterk gestegen grondstofprijzen hebben deze producten ook nog eens hogere kosten dan voorheen. Het is bij bepaalde leveranciers op dit moment zelfs zo dat we alleen maar capaciteit kunnen boeken en dat er geen prijzen afgegeven worden. Dit is echt ongekend en in onze historie nooit eerder voorgekomen.

Blijven presteren

Wat wij kunnen beloven is dat onze bewerkingsprijzen onverminderd scherp blijven.

Door onze beperkte toegevoegde waarde aan de producten zullen de kleinste prijsstijgingen in grondstoffen grote gevolgen hebben in de uiteindelijke prijzen. Toch moeten we blijven presteren, want wie dit niet doet zal niet doorgaan naar de finale.

Verder in de toekomst kijken dan gebruikelijk

Wij willen dan ook alle klanten oproepen om, indien mogelijk, zo snel mogelijk samen met ons te kijken naar de behoeftes die er zijn qua productie in de toekomst. Laten we met elkaar bespreken waar de knelpunten zitten en hoe we deze kunnen oplossen. Wij willen al onze klanten, waar we in bijna alle gevallen al vele jaren zaken mee doen, graag blijven leveren en ontzorgen. Al zijn bepaalde opdrachten nog niet definitief, toch willen wij er alles aan doen om nu al oplossingen te vinden zodat we ook in 2022 uw producties zo goed mogelijk kunnen laten verlopen.

Einde nog niet in zicht

Het punt is nu gekomen dat ook de overheid alle steun gaat intrekken en iedereen het weer op eigen kracht zal moeten redden. Wij zijn er klaar voor. Voor de toekomst denken wij dat deze extreme markt met betrekking tot verkrijgbaarheid en prijzen in de markt voor grondstoffen nog minimaal een half jaar zal aanhouden.

Samen staan we sterk en kunnen we deze Champions League tot een goed einde brengen.