De groeiende vraag naar productiecapaciteit bij West-Europese bedrijven blijft onverminderd hoog en neemt toe bij sterk geautomatiseerde maakbedrijven. Betech ziet vooral de vraag naar grote serieproductie toenemen omdat er steeds meer bedrijven voor kiezen om leveranciers te zoeken die relatief dichtbij de eigen locaties produceren. Het opstarten van hoog volume productie en het terugbrengen van producties naar Nederland (nearshoring) vanuit de lagelonenlanden vereist niet alleen een enorme productiecapaciteit, maar ook de zekerheid en in zekere zin garantie van een hoog kwaliteitsniveau waarom gevraagd wordt. Het is een wisselwerking waardoor de capaciteit blijft toenemen.

Grootste draaierij van Nederland

Om aan deze groeiende vraag te blijven voldoen, breidt Betech voortdurend haar productiemogelijkheden en capaciteit uit. Dit jaar zal het aantal CNC-draaibanken toenemen tot een totaal van 90, allemaal volledig geautomatiseerd en gericht op 24/7 hoogvolume productie van precisie draaiwerk. Dat de capaciteit blijft toenemen vereist uiteraard ook nog efficiëntere processen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Datagestuurd kwaliteitsmanagement

Sinds enkele jaren zijn alle meetmiddelen, zowel op de werkvloer als in kwaliteitsmanagement, volledig gedigitaliseerd. De kwaliteit van iedere order wordt al voor 100% gestuurd door SPC-data. Dit omvat niet alleen reguliere hoogwaardige meetgereedschappen, maar ook geavanceerde 3D-meetmachines. De realtime overdracht van meetdata tussen operator en meetkamer minimaliseert fouten en elimineert verschillen in metingen terwijl de capaciteit blijft toenemen.

Swiss-precision - capaciteit blijft toenemen                   Measuring-precision - capaciteit blijft toenemen

Automatisch meten met Zwitserse precisie binnen 0,5 µm

Betech gaat nog een stap verder op het gebied van kwaliteit en automatisering met haar meest recente investering in Zwitserse precisie-meettechnologie. Waar een complete productmeting voorheen gemiddeld 15 minuten in beslag nam, wordt het product nu automatisch herkend, volledig gemeten en de data binnen 3 tot 5 seconden teruggestuurd naar de meettechnicus en de CNC-machine. Met een repeteerbaarheid van minder dan 0,0005 mm nauwkeurigheid is deze aanpak volledig onafhankelijk van menselijke invloeden en biedt het directe aansturing voor de machine en operator om het proces indien nodig bij te stellen tot een foutloos resultaat.

Onze dank gaat ook uit naar Andes Meettechniek voor de goede service bij het vinden van de juiste meetmachine.