Betech Kunststoffen in Groningen heeft recent geïnvesteerd in haar machinepark. Om aan de steeds hoger gestelde kwaliteitseisen en kwaliteitsborging uit de markt te voldoen heeft Betech Kunststoffen twee nieuwe apparaten aan haar machinepark toegevoegd om de mogelijkheden uit te breiden als het gaat om kunststof bewerken en volgt hiermee Betech Mass Turning in haar investering. Door te blijven investeren in nieuwe apparatuur zijn we in staat om de kwaliteit op het gebied van kunststofbewerking te blijven verbeteren. Dankzij slimme strategische keuzes blijven we in staat om een onderscheidende positie in de markt in te nemen.

Leitz 3D meetmachine

Allereerst is er geïnvesteerd in een 3D meetmachine van Leitz. Deze 3D meetmachine heeft een werkbereik van 1500 x 900 x 700 (LxBxH) en kan met een nauwkeurigheid van 0,9µ meten. De Leitz machine is voorzien van een geautomatiseerde taster wisselaar om de meest complexe producten, met verschillende tastkop diameters, tastend alsook scannend te kunnen meten. Voor de programmering is de 3D machine voorzien van PC Dmis software om geautomatiseerd meetcycli uit te kunnen voeren en de bijbehorende meetrapporten aan te maken.

Flexibele MCRT Cleanroom

In het verlengde van de meetmachine is er tevens geïnvesteerd in een flexibele cleanroom oplossing van MCRT om producten in eigen huis grade 4 te kunnen reinigen en verpakken. Producten worden in de cleanroom gereinigd, gedroogd en na eind inspectie met een UV- lamp verpakt en gesealed in kenmerkende folie. Hiermee is Betech Kunststoffen sneller in staat om op acute vragen vanuit de markt te reageren en kan de doorlooptijd van orders, niet waaraan grade 4 cleaning vereist is, bovendien verkort worden.

3D meetmachine Leitz                   MCRT Cleanroom investering

Hoogwaardige kunststof verspaningstechniek

Betech Kunststoffen positioneert zich hiermee steeds beter als specialist en partner in de hoogwaardige kunststof verspaningstechniek. Een belangrijke vereiste om een value added schakel in de toeleveringsketen en toekomstbestendig bedrijf te vormen aldus een ABN-Amro onderzoek uit maart 2023. Naast de reeds gerealiseerde digitalisatie heeft Betech Kunststoffen nu alle middelen in huis om zich te verder te onderscheiden als specialist en industriële toeleverancier van kunststof producten en kan er aan de groeiende vraag in de markt te kunnen blijven voorzien.