Een investering in efficiency!

Onlangs is door Betech Kunststoffen geïnvesteerd in een unieke, stabiele en nauwkeurige machine. De nieuwe portaalfreesmachine breidt het moderne machinepark uit met nog meer 5-assige frees capaciteit en zorgt bovendien voor een grotere bewerkingsoppervlakte dan voorheen in combinatie met een hoge nauwkeurigheid en simultane bewerking.

Met zijn bed afmeting van 2.200 x 4.000 mm en een bewerkingshoogte van 600 mm is de machine een regelrechte aanwinst. Hierdoor kunnen grote complexe producten in minder opspanningen bewerkt worden, dat scheelt tijd en verbetert de kwaliteit en nauwkeurigheid.

De voordelen

  • Sprong in efficiency door 5-assige en simultane bewerking
  • Mogelijkheid om grotere producten te produceren tot 2.200 mm x 4.000 mm x 600 mm
  • Hogere stabiliteit en nauwkeurigheid door minder benodigde opspanningen

5-assig simultaan frezen

Door de mogelijkheid om 5-assig simultaan te frezen kunnen meerdere assen tegelijkertijd worden bewogen waardoor complexere vormen kunnen worden gerealiseerd. Bovendien bespaart 5-assig simultaan frezen in cyclustijd en het aantal opspanningen wat benodigd is om een product te maken. Gezien de toenemende vraag naar zo hoog mogelijke precisie bij kunststof onderdelen is dit een grote toegevoegde waarde.

Forse uitbreiding bewerkingsoppervlak

Met een bewerkingsoppervlak van maximaal 2.200 mm x 4.000 mm x 600 mm wordt het 5-assige bereik ver uitgebreid. Zo is er nu de mogelijkheid om een grote serie freesdelen waarbij een 5-assige bewerking noodzakelijk is, te produceren zonder omspannen of een robot.

In Groningen worden met behulp van 25 CNC machines technische kunststoffen bewerkt door middel van onder andere draaien, frezen en laseren. Daarnaast worden assemblagewerkzaamheden als lassen, lijmen en het aanbrengen van inserts en helicoils intern uitgevoerd.