Betech Injection Moulding investeert in 3D scanner Spuitgietproducten contactloos scannen en meten

Door te investeren in een uiterst moderne 3D optische meetmachine, heeft Betech Injection Moulding haar kwaliteitsmanagement verder verbeterd. Zowel bij de optimalisatie en validatie tijdens het vrijgaveproces als in de reguliere productie biedt deze oplossing enorme mogelijkheden.

Objectief en geautomatiseerd vastleggen van de productvorm maakt het mogelijk om op ieder gewenst moment de producten op maatvoering te kunnen controleren.

Highlights 

  • Contactloze meting van complexe vormen
  • Meetnauwkeurigheid van ± 0,4 tot 5 μm
  • Oppervlakte ruwheid meting
  • Snelle en reproduceerbare meetresultaten
  • Automatische meting en rapportage

Energiezuinig- en efficiënte productieprocessen

In de afgelopen maanden heeft Betech Injection Moulding een compleet nieuw granulaat transportsysteem aangelegd. Vanaf het moment dat de zak met grondstof wordt geopend, vindt het transport via de drogers naar de machines volledig geautomatiseerd plaats. Zelfs een foutieve koppeling tussen grondstof en machine wordt door het systeem onderkend.

De drogers zijn daarbij voorzien van o.a. dauwpunt meting en programmatuur die maximale energiebesparing behaalt tijdens het drogen en tijdens het regenereren van het absorptiemateriaal. Alle spuitgietmachines zijn inmiddels uitgerust met robot uitname en eventuele directe verwerking van aanspuittakken.