Smart Industry in de praktijk

Tijdens het Smart Industry Jaarevent 2020 – Regio Noord is Betech benoemd als koploper op het gebied van intelligente productie. Betech heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in verregaande automatisering en vooral digitalisering van haar productieomgeving.

Alle Noordelijke organisaties (werkgevers, onderwijs, Fieldlabs en provincies) hebben hun handen ineen geslagen om via de Smart Industry Hub de maakindustrie te inspireren en te ondersteunen.

Kracht van innovatie

Eén van de laatste ontwikkelingen is het ontsluiten van machine-data waarmee de machines precies kunnen aangeven welke materialen er wanneer nodig zijn. Daarnaast kunnen de machines zonder tussenkomst van mensen met elkaar communiceren.

Dankzij de AIV’s (Autonomous Intelligent Vehicles) – een voertuig dat zelf kan rijden – kunnen gerede producten intern worden vervoerd. In de nabije toekomst kan het materiaal zelfs worden geleverd aan de machines. Dat is een klein voorbeeld van Smart Industry, waar Betech momenteel mee bezig is. Dankzij al deze innovaties is Betech onderdeel van het HTSM-cluster (HighTech en Systemen & Materialen).