Betech-vestiging in Groningen viert haar 15 jarig jubileum

Dit jaar viert de vestiging in Groningen haar 15-jarig jubileum!

Betech Kunststoffen bestaat 15 jaar. Op 26 januari 2006 werd de eerder overgenomen Kombiform Kunststoffen betrokken bij Betech. Betech Kunststoffen is de tweede ontstane vestiging binnen de groep van industriële maakbedrijven, na Betech Mass turning en voor Betech Injection Moulding.

We nemen u graag mee in een overzicht van de afgelopen 15 jaar!

Kombiform Kunststoffen wordt Betech Kunststoffen
2006

In 2004 werd Kombiform Kunststoffen overgenomen door Betech B.V.. Kombiform handelde met name in materialen en was daarnaast een grote speler is in de inrichting van onder andere snoepwinkels en de reclame-industrie. In 2006 wordt Betech Kunststoffen opgericht, waarmee in Groningen de tweede Betech vestiging een feit is.

Kombiform Kunststoffen part of Betech HoldingPand Kombiform Kunststoffen

Uitbreiding mogelijkheden
2008

Vanaf 2008 verandert er veel bij Betech. Mede door de

Nieuwe machine mogelijkheden

economische crisis wordt gekozen om te focussen op het toevoegen van waarde, waarna de eerste bewerkingscentra worden aangekocht om kunststoffen te draaien en frezen. Door het uitbreiden van het dienstenpakket wordt Betech Kunststoffen steeds meer een totaalleverancier, en naast de reclame-industrie en snoepwinkels weet nu ook de industrie de weg naar Betech steeds vaker te vinden.

Grote brand in fabriekshal
2013

Op de dag voor Hemelvaart in 2013 heerst er een grote brand in de fabriekshal van Betech Kunststoffen. Er is veel schade aan machines, materiaal en het pand. Door de juiste partners en de kracht van de Betech Group wordt binnen een week alweer operationeel gewerkt met verschillende machines op meerdere locaties.

Brand bij Betech KunststoffenBrand machineBrand Betech Kunststoffen

Interne reorganisatie
2014

Doordat de focus door de jaren heen steeds meer op het bewerken van technische kunststoffen is komen te liggen, heeft intern een grote reorganisatie plaatsgevonden. Het voorheen grote magazijn dient vanaf 2014 als hal voor de machines, waardoor in de andere hal ruimte is voor een nieuw magazijn. Een groot aantal kunststoffen die dagelijks worden bewerkt kunnen hierdoor op voorraad gehouden worden én er is ruimte om door te groeien in het aantal machines.

 

Fabriek Betech KunststoffenMagazijn Betech Kunststoffen

Grote stap in professionaliteit
2015

Vanaf 2015 blijft Betech groeien en wordt ervoor gekozen om een hoogwaardig machinepark verder uit te bouwen. Er wordt geïnvesteerd in onder andere 5-assige freesmachines en draaibanken met Y-as en aangedreven gereedschappen. Door te investeren in moderne machines kunnen veel producten in minder opspanningen gemaakt worden, wat resulteert in kortere cyclustijden en hogere precisie. Daarnaast wordt vanaf 2015 intensief geïnvesteerd in automatisering voor zowel de freesafdeling als de draaiafdeling om voordeliger te worden in het produceren van grote series.

Draaibank Betech Kunststoffen

Betech Kunststoffen

anno 2021

15 jaar na de overgang van Kombiform Kunststoffen naar Betech Kunststoffen behoort het bedrijf inmiddels tot de top van de Nederlandse maakindustrie als het gaat om het bewerken van technische kunststoffen.
Door de veelzijdigheid aan bewerkingen (o.a. draaien, frezen, laseren, lijmen, lassen en buigen) is Betech Kunststoffen voor veel klanten een totaalleverancier. Voor zowel enkelstuks als grote series is er een veelzijdig machinepark gerealiseerd. Er worden producten geleverd aan o.a. de medische industrie, high-tech sector, bouwsector en voedingsmiddelenindustrie en overige machinebouw.

 • Draaien
 • Frezen
 • Lassen
 • Lijmen
 • Laseren
 • Buigen
 • Zagen
 • Deelassemblage

 

Door de jaren heen is Betech gecertificeerd voor meerdere kwaliteitskeurmerken en is kwaliteit één van de peilers geworden binnen de organisatie.

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001:2015
 • Productie conform EU1935/2004 en EU 10/2011
 • FDA goedgekeurde materialen
Pand Kombiform Kunststoffen Oude magazijn Betech KunststoffenFabriek Betech Kunststoffen Brand Betech KunststoffenBrand Betech Kunststoffen